Ariel treffen Schwartswald 2023

V polovici mája 2023 sme sa s Palim vybrali pozrieť na Nemeckú Rally. Aj keď počasie nebolo veľmi priaznivé, tešili sme sa na nových ľudí a  ďalšie dobrodružstvá s Arielom. V aplikácii WhatsApp organizátori vytvorili skupinu Ariel treffen 2023 aby boli všetci účastníci v priamom spojení. Už od skorého rána sa v nej začali objavovať fotografie účastníkov a nám to spríjemňovalo približne 1000 kilometrov dlhú cestu do Schwartswaldu. Táto turisticky vyhľadávaná oblasť je dovolenkovým rajom pre ľudí milujúcich husté lesy a turistiku. Terén je tu veľmi kopcovitý s pomerne úzkymi cestami.

Aj napriek tomu sme hneď v prvý deň najazdili približne 150 km touto krásnou prírodou. Jazda zvlnenými cestami s množstvom zákrut v neznámom prostredí bola veľmi príjemná. Občas sme si našli čas na prestávku pri odpočívadle s horskými výhľadmi, alebo na kávu v zastrčenej cukrárni niektorého z malých mestečiek na našej trase.

Na druhý deň teplota výrazne klesla  a začalo pršať. Štart sme niekoľko krát odložili, ale nepomohlo to. Len pár odvážlivcov sa vydalo na cestu, no po chvíli sa vrátili celkom premrznutý. Mnohý z nás teda dali prednosť saune a odpočinku.

Potom, večer sme sledovali pútavé rozprávanie Bena a Lynne o ich ceste do Austrálie a Kanady. Svoje výlety s Arielmi zdokumentovali mnohými fotografiami a tak sme si to mohli užiť aj my. Všetko sa premietalo na veľkom plátne hneď po výbornej večeri s pohárom piva v ruke. Veľmi príjemný večer.

Ďalší deň bol už o niečom inom. Počasie sa umúdrilo a my sme mohli vyraziť na 221 kilometrov dlhý výlet po okolí. Nebolo veľmi teplo, len 8 – 13 stupňov, ale terén bol perfektný. Zaujímavé bolo, že vždy keď sa stala nejaká drobná porucha na niektorom z motocyklov, objavil sa Roger s jeho zázračným kufríkom ktorý obsahuje úplne všetko čo potrebujete na opravu, aby ste mohli pokračovať v jazde. Drobné poruchy postupne rozpustili veľkú skupinu na menšie celky a potom bolo oveľa jednoduchšie zastaviť, odfotiť sa, či vypiť dúšok horúcej kávy prípadne čaju.

 

Ako menšia skupina sme si aj ľahšie našli reštauráciu na obed a tiež sme zbytočne neblokovali premávku. Jazdu som si dokonale užil. Do cieľa sme  všetci dorazili s úsmevom na tvári  a dobrým pocitom z jazdy. Veľmi ma to bavilo. Som rád, že som sa mohol zúčastniť. Podarilo sa mi osobne spoznať ľudí, ktorých som predtým poznal len cez e-maily, správy z messengra   či diskusného fóra AOMCC.

Aj keď vôbec neovládam jazyky a tentokrát som so sebou nemal žiadneho kompetentného prekladateľa , vždy sme sa nejako dohodli. Niečo preložil Pali , niečo Google prekladač  a na niečo postačil úsmev a obrázky v telefóne. Aby som nezabudol ! Každý večer nás zabávala jedinečná rodina Alberta Pachera. Patrí im za to veľká vďaka. Nikto sa s nimi necítil sám. Vždy mali pripravený úsmev, pohár piva a veselú pesničku. Každý sa pri nich musel cítiť, ako člen jednej veľkej rodiny Ariel. Ich prístrešok vždy večer vítal pocestných. Na stole sa objavili všakovaké dobroty z rôznych kútov sveta, zrejúce syry, sušené šunky, klobáska či iné dobroty. Každý niečo priniesol a tiež niečo ochutnal a do toho všetkého zneli tóny Dominikovej a Fabiánovej harmoniky.

Veľmi príjemné večery, ďakujem za to a tiež Ďakujem Ottovy a jeho rodine, Ďakujem Jensovi a mnohým ďalším za skvelú rally. A prečo to vlastne spomínam, preto, že sa učím. Stretnutia Ariel  navštevujem už niekoľko rokov, aby som nabral skúsenosti a mohol zorganizovať ďalšiu Ariel Rally u nás, na Slovensku.

Budem rád ak sa niektorým z vás podarí zúčastniť od 1 – 4. Augusta 2024. Ale tu už trochu predbieham. Časom sa k tomu dostaneme. Budem vás s dostatočným predstihom informovať. Ale  zatiaľ  nestrácajte čas. Renovujte, testujte alebo si už dnes užívajte skvelú jazdu na nesmrteľnom motocykli Ariel.

 

Pre Slovenský Arielklub spracovali Burger Karol a Pavol Janíček.

 

Hodnotenie

Komentáre

Žiadne komentáre

Pridať komentár






Vašu adresu uvidí len administrátor


UPOZORNENIE: Zaznamenávame Vašu IP adresu. Vyhnite sa prosím vulgarizmom a nenávistným prejavom.