Atestácia s ARIELOM 557 SV r.1928

Priblížime Vám skúsenosť pridelením preukazu historického vozidla na náš Ariel 557 SV r.1928 a Jawu 350 OHV r.1938. Ako to celé prebiehalo?

Začali sme tým, že sme si stiahli informácie zo stránky www.zzhvsr.sk a postupovali sme podľa ich návodu. Pomaly sme zbierali informácie z internetu a dostupnej literatúry. Zháňali sme kópie technických preukazov, skompletovali sme náradie a povinnú výbavu. Informácií sa nám pre úplné vyplnenie všetkých tlačív podarilo bez väčších problémov zohnať dostatok. Z každej položky, ktorú sme dopísali do tlačiva sme spravili záznam, odkiaľ sme čerpali informáciu. Zháňanie podkladov nám zabralo asi 1-2 týždne. Vypísanie tlačiva a dokladanie kópií podkladov zabralo asi 90 minút. K žiadosti bolo treba zaplatiť 30Eur zálohu na účet a zaslať CD nosič s detailnými fotografiami motocykla. Všetky potrebné dokumenty sme poslali na adresu centrály uvedenú v návode a čakanie mohlo začať. Podľa návodu sa nám zo Zväzu zberateľov historických vozidiel mali do 15 dní od obdržania žiadosti ozvať na mail, avšak prešli tri týždne, potom štyri a stále bez odozvy! Na stránke Zväzu sú uverejnené e-mailové kontakty, tak sme napísali na všetky a znova bez odozvy! Telefónny kontakt nie je uvedený. Skúsili sme sa teda dopátrať cez priateľov na pána Váryho a kontaktovali sme ho priamo. Bolo nám oznámené, že pre malý záujem bola atestácia v Trnave preložená o mesiac. Následne sme sa nechali preložiť na atestáciu do Bratislavy. Tá sa  konala o tri týždne a znova komunikácia viazla. Odpoveď na e-mail neprišla vôbec. Tri dni pred atestáciou nám zavolal pán Váry, aby nám oznámil, kde a kedy sa máme dostaviť, aby sme nemuseli zbytočne čakať. Naložili sme teda motocykle do dodávky a hurá do veľkého mesta. Stanicu TK sme našli ľahko a samotné testovanie bolo dobre zorganizované. Všetci záujemcovia boli objednaní v polhodinových odstupoch, takže sme sa netlačili v rade. Preberanie motocyklov prebiehalo v pohodlnej atmosfére a nerobili nám s ničím problémy. Skôr sa snažili nám poradiť, kde získať najlacnejšiu poistku, kto dobre lakuje atď.. Behom polhodiny sme boli vybavení. Poplatok člena asociácie bol 75 EUR za nečlena 150 EUR. Zálohu poslanú na účet nám samozrejme odrátali. Atmosféra bola priateľská a boli sme príjemne prekvapení. Počuli sme veľa rečí o tom aké problémy kto zažil pri atestácii, ale my takúto skúsenosť určite nemáme. Stretli sme sa iba s ústretovosťou, škoda len tej slabšej komunikácie, mohlo to byť dokonalé. 

PS: Uistili nás, že osvedčenia prídu poštou zhruba za dva týždne a po prehodnotení by mohli mať platnosť 5 rokov. Uvidíme a budeme Vás informovať.
 

Testácia bola 20.4.2013 a dnes je 15.5.2013 zatiaľ stále nič !   Zatiaľ 26 dní.

Dnes je 27.5.2013 a stále nič ! Zajtra skúsim zavolať a pripomenúť sa. Zatiaľ 38 dní.

Je 28.5.2013 a dovolal som sa p.Várymu.Mali veľa práce a nestihlo sa to,ale do konca mesiaca to určite odíde.....

Som sklamaný! Je 50 deň a stále nič neprišlo.Komunikácia poriadne viazne.Neviem čo si mám myslieť.Od posledného telefonátu ubehli 2 týždne

Dnes je 8.6.2013 v pondelok zavolám zasa.Už mám len posledné 3 týždne.Snáď to stihnem.Nemôžem odísť na zraz do Francúzka bez dokladov.

Dnes je 17.6.2013 po ďalšom telefonáte a týždni dorazili doklady na Ariela,žiaľ vypísané na iné meno.Volám opať Várymu a mám prisľúbené ,že doklady budú zaslané  obratom.

Dnes je 24.6.2013 volám "už boli poslané" je 66 deň. ostávajú 4 dni na prihlásenie. V pondelok 1.7.2013 nakladáme.Ak nedorazia zajtra volám zasa.

Dnes je 26.06.2013 doklady dorazili.Prihlásenie bola otázka 2 hodín.Polícia ešte potrebovala kúpnu zmluvu, certifikáty z testácie, poistku, obhliadku VIN čísla a 33 eur poplatok za značku.Celé to trvalo 68 dní.Mám ešte zopár chýb v TP ohľadom kolies,ale to budem radšej riešiť až o 5 rokov pri opakovanej kontrole.

Myslím si ,že ak by sa zlepšila komunikácia s zzhv, nebola by testácia takým strašiakom pre množstvo zberateľov historických  vozidiel na Slovensku.Ochota sa nedá uprieť.Vždy mi zdvihli telefon a podali informáciu,ale postupné naťahovanie času a neistota nerobia dobré meno pre združenie.Možno by len stačilo rozdeliť prácu medzi viac osôb a šlo by to lepšie.Každopádne ďakujem, mám pridelenú značku a zaplatenú poistku ,takže sa nemusím báť vyjsť na cestu.

Burger Karol 

PS: Jawa 350 OHV zatiaľ nedorazila.Rám na motocykel je replika a my sme to nechceli zatajiť.Čaká sa teraz na vyjadrenie FIVA.

dorazili aj Jawacke papiere a v poriadku.Dostali sme ich po dalších dvoch týždnoch.Značky boli z iného okresu a poplatok bol drahši o 12Eur.V dokladoch je označené že sa jedná o repliku rámu a už jezdíme.

Hodnotenie

Komentáre

karol Burger [01.10.2015 06:58:15] Treba s tým niečo robiť. Skús o tvojej skúsenosti napísať do Veterán.sk Napíš jednoduchý článok ako si testoval ty a daj takto vedieť ostatným. Ak to každý len vzdáme, nikdy sa to nezmení.Pridaj zopár fotografii tvojho stroja a oni to určite pridajú do nového čísla.
andrej [25.01.2015 23:23:45] zdravím ja uz čakám 9mesiacou na papiere respektíve uz ich ani nechcem a to pán Vary nevie urobiť záver na jawe 250 353 takze si myslím ze je to jedna banda neschopných ľudí ktorý sa nevedia rozhýbať nedá sa im dovolať jednoducho povedané zbabelci ktorý Si robia holubník uz nikdy nepôjdem nič testovať pokial tam budú taký ľudia ako je VARY !!!!! jeden neschopný človek racej kúpim biele papiere a pokoj

Pridať komentár






Vašu adresu uvidí len administrátor


UPOZORNENIE: Zaznamenávame Vašu IP adresu. Vyhnite sa prosím vulgarizmom a nenávistným prejavom.